Babushka dukken - et unikt stykke russisk historie

En Babushka dukke er en russisk dukke af træ med en række mindre dukker indeni. Dukken er det russiske symbol på moderskab, frodighed, frugtbarhed og velstand og den mest anvendte gave til både voksne og børn, til fødselsdage og bryllupper, som barselsgave og housewarminggave.

Måden at producere den på er grundlæggende den samme som for over 100 år siden. Skallerne er hånddrejede af det samme stykke træ og dukkerne er håndmalede. Derved bevares det unikke og særprægede ved dukken.

Om Babushka

Da firmaet Babushka i første omgang startede op, fokuseredes på den frodige moderdukke i birke- eller lindetræ med de mange dukkebørn indeni - alle med håndmalede dragter og ansigter, den som vi alle kender fra vores barndom. 

Men det højt specialiserede håndværk, der ligger bag hver enkelt Babushka dukke, anvendes også til at fremstille beslægtede produkter såsom nøgleringe, køleskabsmagneter, halskæder, påskeæg og julebabushkaer.

Ejeren af Babushka, Susann Krebs, der selv har russiske aner, startede firmaet i 2003, da det første gang gik op for hende, at det var meget svært at finde en Babushka dukke i Danmark. Da hun selv havde dejlige minder om Babushka dukken fra sin barndom, bestemte hun sig for at begynde at importere dem til landet. Hun etablerede sig i lyse lokaler i Charlottenlund og satte et større netværk op med russiske leverandører, så idag kan et bredt udvalg af originale russiske Babushka dukker køber på www.babushka.dk og udvalgte forhandlere rundt om i Danmark.

Hvordan passer du bedst på din Babushka dukke

Vores russiske Babushka dukker er af højeste kvalitet. Det betyder bl.a. at alle skallerne i et dukkesæt er produceret af det samme stykke træ for at sikre, at dukken får en lang holdbarhed og levetid. Træ arbejder nemlig med kulde og varme, udvider sig og trækker sig sammen og hvis det er det samme stykke træ, der er brugt, arbejder skallerne sammen og kan bedre tåle temperaturudsving.

Du skal altid opbevare din Babushka dukke samlet, når ikke der leges med den. Over- og underdele skal være helt lukkede. På denne måde undgår du, at skallerne udvider sig og pludselig ikke kan lukkes.

Vi checker dukkerne igennem inden vi sender dem til kunden – sørger for at hele sættet er samlet korrekt.
Hvis dukken ikke er intakt, når du modtager den, skal du reklamere med det samme. Vi bytter nemlig ikke, hvis skaden er opstået hos dig ved forkert opbevaring af dukken.

Babushkas rettigheder

Alt billedmateriale og design på www.babushka.dk tilhører Babushka og må ikke anvendes i strid med ophavsretsloven.

Babushkas varemærke

Babushka er et registreret varemærke og en krænkelse vil blive retsforfulgt med krav om erstatning.